Handelshögskolan i Stockholm

Val av universitet och högskola är väldigt viktigt då arbetsgivare ofta lägger stor vikt vid utbildning. Många ser hellre att man gått en utbildning på en högst uppsatt skola i form av Handelshögskolan i Stockholm. Den utbildningen väger väldigt tungt gentemot andra utbildningar hos andra universitet. Handelshögskolan i Stockholm är en privat handelshögskola som också finansierar sig själv tack vare intäkterna som kommer in via studieavgift. Här kan man studera olika ämnen främst inom ekonomi. Bland annat utför man forskning på skolan inom statistik och redovisning, nationalekonomi och finansiell ekonomi. Det finns också utbildningar inom marknadsföring för den som hellre vill fördjupa sig inom det ämnet. På högskolan studerar ca 2000 studenter där samtliga driver studier på en kandidat- och masternivå.

Bäst i landet

Något som Handelshögskolan i Stockholm kan skryta med är att den har priset som bäst i landet när det kommer till att förädla talang. Studerar man på denna högskola kan man också få möjlighet till att föra sina studier utomlands. Detta då skolan samarbetar med flera toppuniversitet över hela världen. Ett år eller flera år utomlands är positivt på ens framtida CV och det visar att man har livserfarenhet samt att man kan behärska engelska i tal och skrift. Utöver att vara den bästa högskolan i landet har även skolan en fördel att företag står i kö för att få vara samarbetspartners till skolan. Detta är för att företag vill ha färska studenter som ändå besitter nyttig och bra information om arbetsmarknaden. Företag har också en chans att marknadsföra sig själva och det är helt enkelt en win-win situation både för företagen och skolan samt studenterna.

Aktivt studentliv hos Handelshögskolan i Stockholm

När man börjar högskolan blir det att man startar ett nytt kapitel i ens liv. Exempelvis kan man med hjälp av Hp guiden hitta rätt utbildning för en. Det är inte bara studier utan man får även bekanta sig med nya människor från hela Sverige. Utöver pluggandet har Handelshögskolan i Stockholm en av Sveriges aktivaste studentkårer. Den grundades år 1909 vilket är samma år som skolan startade. Studentkårens uppgift är att anordna event och tillställningar för att studenterna skall känna sig välkomnade och engagerade. Utöver det jobbar även studentkåren med olika företag som kan erbjuda praktikplatser eller jobb i framtiden. Det är även så att de studenter som är medlemmar i studentkåren kan vara med och påverka utbildningarnas innehåll. Detta gör att man kan få utbildningen exakt så som man önskar det. Förutom att det gynnar ens skolgång att vara med får man även lära känna en hel del personer.