Bostäder är en trygg investering

Bor du i en hyresrätt och betalar dina hyror månad efter månad utan att få något tillbaka på det? Då kanske det är läge att fundera på en bostadsrätt. Det förutsätter dock att man har det som krävs för att kunna köpa en bostadsrätt, det vill säga lite pengar på banken så man har råd med insats och kan hantera ett lån. Det finns nämligen många fördelar med en bostadsrätt i jämförelse med en hyresrätt.

Investera i en bostadsrätt

Visst, går saker sönder i en bostadsrätt så är det man själv som får stå för reparation eller utbyte. Fördelen med en hyresrätt är att man slipper just den delen. Funderar du på att köpa, eller för den delen sälja en bostad så kan Blok.se hjälpa dig på traven. De kan hjälpa dig att köpa eller sälja utanför den öppna marknaden och har mängder med nöjda kunder sedan 2017.

Precis som med en hyresrätt betalar man hyra för en bostadsrätt, men stora delar av boendekostnaden är lån. Så när du betalar din månatliga kostnad så går pengarna på ett sätt mer till sig själv. Man minskar sitt lån varje månad och en vacker dag står man där utan ett lån.

Under den tiden, såsom marknaden ser ut idag, kommer din bostad att ha ökat mycket i värde sedan den dag du köpte den. I dagsläget är bostadsmarknaden galen på så sätt att en lägenhet eller ett hus kan dubbla sitt värde på bara ett par år. Det är dock långt i från säkert att den trenden håller i sig för evigt. Men ett välvårdat hus bör öka i värde, i synnerhet om läget är i eller väldigt nära en storstad. Således är en bostadsinvestering en trygg investering som du med stor sannolikhet kan göra vinst på. Inte nog med det, under tiden man bott i huset har du kunnat utnyttja och njuta av det och därmed har bostaden bidragit till en form av livskvalitet och när den är såld kan du ha tryggat din ekonomiska framtid.